Sarah Elgeti

Soprano & Tenor Saxophone – Composer

”Into the Open vil afgjort blive betragtet som en af de bedste jazzdebutudgivelser….”

”Sarah Elgeti er det seneste danske vidunder, der er sprunget ud på den internationale scene”

Disse citater er bare nogle af de mange entusiastiske presseudsagn Sarah Elgeti Quintet har modtaget -ikke mindst i forbindelse med udgivelsen af albummet, “Into the Open”. Pladen blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien Årets Nye Danske Jazznavn og derudover valgt til månedens CD-udgivelse af Dansk Musikerforbund. Siden udgivelsen af ”Into the Open” har kvintetten spillet et hav af koncerter og begejstrede anmeldelser er væltet ind fra DK, US, UK, IT, JP, BR og DE hvor kvintetten også gennemførte en succesfuld releasetour.

Det nye album ” Synchronize ” skal udgives i Danmark i juni 2015.

Måneden før bliver pladen udgivet i Tyskland, hvor den bliver præsenteret live ved releaseturneer i maj og juni. SEQ glæder sig til at dele den nye musik med deres publikum. Man vil kunne høre fornyelsen i Sarah Elgetis kompositioner både klang- og karaktermæssigt. Musikken har som på den foregående plade en stor genremæssig bredde – her også med inspiration fra irske, engelske og tyske folketoner. På “Synchronize” er guitaren skiftet ud med klaver og der er øget fokus på de dybe blæsere som basklarinet, tenor- og barytonsax.

Den tyskfødte, saxofonist og fløjtenist, Sarah Elgeti, der bl.a. har modtaget Holbæk Jazzpris, har komponeret og arrangeret hele kvintettens repertoire. Musikken er nutidig jazz , der forener det lyriske udtryk med det pågående og ekspressive. Tilsammen udgør numrene en meget personlig historie, der tager udgangspunkt i hendes opvækst i det tidligere DDR. Rastløsheden der fulgte i kølvandet på de voldsomme omvæltninger i forbindelse med murens fald startede en Odysse der bl.a. førte hende til Tyrkiet og senere til Danmark.

De mange forskelligartede indtryk fra disse rejser, afspejler sig i kvintettens stilistiske bredde: Fra vemodsbløde ballader over groovy latin til bebopinspirerede swingnumre tilsat et krydderi af skæve taktarter og funky islæt. Musikkens spændvidde understreges yderligere af de forskellige kombinationer af blæseinstrumenter, sopran, alt, tenor, og barytonsaxofon, tværfløjte samt klarinet og basklarinet.

”Sarah Elgeti`s Into The Open CD will likely be considered one of the best debut jazz releases of 2012” (Scott Albin, Jazz Times 2012)

”Saxophonist/flautist Sarah Elgeti is the latest Danish wonder to emerge on the international stage” (Edward Blanco, March 2012 All About Jazz)

”A fluid improviser with bold tone, wide-ranging tastes and a penchant for melody” (Bill Milkowski, JazzTimes Magazine April 2012)

“Sarah Elgeti fremstår i sandhed som en talentfuld jazzmusiker og komponist” (Ivan Rod, Gaffa april 2011)

“Man bliver ganske opstemt af at lytte (…) Sarah Elgeti markerer sig smukt som instrumentalist, hun har en stor og flot tone i tenoren, harmonisk velbevandret og med en god fantasi.” (Jørn Skovsgaard, Jazzspecial, april/maj 2011)

“Into the Open er en CD af den slags, der med sin melodiske imødekommenhed næsten er skabt til at byde flere indenfor i jazzens brogede verden” (Holbæk Amts Venstreblad marts 2011).

Unbedingt eine Entdeckung wert! (InMusic – Mai 2012)

…schneidend kluger, unglaublich cooler New Nordic Jazz… (Spiegel – Mai 2012)

” Unbeschwert entspannt groovende Musik… immer von frischer, kompakter Melodie getragen ” (JazzPodium- Mai 2012)

  • www.sarahelgeti.com